Kwartfinale WK

Opnieuw massaal naar Valenciennes? Weinig Oranjefans hebben kaartje

26 juni 2019 12:12 Aangepast: 26 juni 2019 14:47
Fans van de vrouwen in Valenciennes op 15 juni. Beeld © ANP

Wacht de Franse stad Valenciennes weer een invasie aan Oranjefans? Op 15 juni speelden de Nederlandse vrouwen op het WK daar tegen Kameroen, zaterdag is Italië in de kwartfinale de tegenstander. Minder mensen hebben een kaartje, maar toch kan de stad zaterdag zomaar eens oranje kleuren.

Valenciennes is vanaf de grens in ruim twee uur te bereiken, de wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagmiddag en spits Vivianne Miedema deed al een oproep: 'Fans, kom naar Frankrijk!'. De kans is dus groot dat er veel landgenoten op pad zullen gaan, maar of ze ook in het stadion zitten, is de vraag.

Duizenden tegen Kameroen

Tegen Kameroen waren er veel Nederlanders in het stadion, maar die wedstrijd stond vooraf vast en dus betekende een kaart kopen ook de garantie dat je Oranje zou zien. 13.600 Nederlanders hadden toen een kaartje, laat de KNVB weten. "Vandaar dat het aantal Nederlanders in de stad ook zo groot was."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Supporterslegioen kleurt Valenciennes oranje

Dat is nu anders. In januari, toen de kaarten in de verkoop gingen, waren er slechts 2000 Nederlanders die het aandurfden voor deze kwartfinale een kaart aan te schaffen. Want de zekerheid dat Nederland komende zaterdag zou spelen, was er natuurlijk niet.

Marktplaats

Toch zijn er nog kansen voor mensen die er graag bij willen zijn. Via de site van voetbalbond FIFA komen op een later moment deze week waarschijnlijk nog kaarten beschikbaar, laat een woordvoerder van de KNVB weten. "Wij hebben de vraag bij de FIFA uitstaan hoeveel kaarten dat zullen worden", laat hij weten.

De woordvoerder stelt in ieder geval dat het niet handig is om kaarten via onofficiële kanalen te kopen zoals Marktplaats, Viagogo of StubHub. "Eerder dit toernooi is ook al gebleken dat die kaarten niet altijd geldig zijn. Dat is natuurlijk erg zonde." Op Marktplaats circuleren nu ook al aanbiedingen. Sommige kaarten worden aangeboden voor 150 euro per stuk.

Duizenden mensen

Vorige keer werd het in ieder geval één groot feest met in het oranje verklede mensen. Toen waren er ongeveer 15.000 Nederlanders in Valenciennes. Hoeveel het er nu worden, is dus even afwachten.

In Valenciennes zien ze de menigte in ieder geval graag weer komen, schrijft Cécile Thiébaut, journalist uit de stad. "We droomden van de terugkeer van de Oranjefans, nou hier komen ze weer!":

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`