Geen Tour de France

Chris Froome breekt dijbeen, elleboog en ribben bij valpartij

12 juni 2019 19:33 Aangepast: 12 juni 2019 19:48
Chris Froome. Beeld © ANP

Wielrenner Chris Froome heeft bij zijn valpartij vandaag zijn dijbeen, elleboog en ribben gebroken. Dat laat zijn team INEOS weten. Hij mist door de valpartij de Tour de France, die over een kleine maand van start gaat.

Froome was het parcours van de tijdrit van de Dauphiné aan het verkennen, toen hij in de afdaling viel. Volgens zijn teamgenoot Wout Poels reden ze zo'n 65 kilometer per uur. "Froome kwam ten val in een afdaling op hoge snelheid", zegt teammanager Dave Brailsford tegen Franse media. "Hij raakte daarbij een muur."

Tour de France

De Brit gold als één van de topfavorieten voor de Tour de France. Hij won de ronde al vier keer. Vorig jaar moest hij de winst aan zijn teamgenoot Geraint Thomas laten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Poels ziet Froome bij 65 km per uur vallen: 'Dan weet je dat het slecht is'

Ploegbaas Brailsford is geschrokken van de val. "Ook al kennen we allemaal de risico's die bij de sport horen, het is altijd traumatisch als een renner crasht en daar zulke serieuze verwondingen aan overhoudt."

'In vorm voor de Tour'

"Chris heeft ongelooflijk hard gewerkt om in fantastische vorm te komen en hij was goed op weg richting de Tour. Maar die zal hij helaas moeten missen."

Volgens Brailsford is Froome mentaal ijzersterk en zal hij daarom terugkeren aan de top. "Wij zullen hem helpen om zijn toekomstige doelen en ambities na te streven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore