Gebroken dijbeen

Poels ziet Froome bij 65 km per uur vallen: 'Dan weet je dat het slecht is'

12 juni 2019 18:41 Aangepast: 12 juni 2019 19:05

Wielrenner Wout Poels was er bij toen zijn Britse kopman Chris Froome vanmiddag hard ten val kwam. "De wind kwam in zijn wielen en hij ging echt heel hard tegen de grond. Ik denk dat we 65 of 66 kilometer per uur reden. Dan weet je dat het slecht is."

"We waren aan het dalen", vertelde de Limburgse renner van Team Ineos na zijn race tegen de klok aan verslaggevers. Hij en zijn Britse kopman Chris Froome waren het parcours van de tijdrit van het Critérium du Dauphiné aan het verkennen, toen het mis ging. 

Gebroken dijbeen

Froome heeft mogelijk een dijbeen gebroken en zal de Ronde van Frankrijk missen. De viervoudig winnaar komt voorlopig niet in een rijtje met Eddy Merckx, de Fransen Bernard Hinault en Jacques Anquetil en de Spanjaard Miguel Indurain, renners die de Tour vijfmaal op hun naam schreven.

"Zoiets kan gebeuren", zei Poels. "Vooral met een tijdritfiets met hoge wielen. Daarop zit je sowieso niet zo comfortabel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chris Froome mist Tour na zware val

Knokken

Poels weet wat hard vallen is. In de Tour van 2012 scheurde hij nier en milt. Hij brak ook drie ribben en kneusde zijn longen. "Ik hoop dat Froome er beter vanaf is gekomen", zei Poels die drie maanden niet mocht fietsen maar later wel sterker werd.

Inmiddels mag hij zich een van de belangrijkste knechten van Froome noemen. "Dit hoort er helaas bij. We weten dat we na een zware val moeten knokken om sterker terug te komen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dumoulin dubbel over derde plaats in tijdrit

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`