Tragedie

Leyton Orient-manager en oud-Spurs-speler Justin Edinburgh (49) overleden

08 juni 2019 21:39 Aangepast: 08 juni 2019 21:55
Oud-speler Spurs Justin Edinburgh (49) overleden Beeld © Getty Images

Leyton Orient-manager en oud-Tottenham Hotspur-speler Justin Edinburgh is overleden. Dat meldt Leyton Orient in een statement.

Edinburgh kreeg maandag een hartstilstand en overleed vandaag aan de gevolgen. "Deze tragedie maakt ons ontzettend verdrietig", laat Leyton Orient-voorzitter Nigel Travis weten.

"Al onze gedachten en liefde gaan uit naar de familie Edinburgh", zegt Travis. "We weten dankzij alle berichten die de club de afgelopen week heeft gekregen, dat de hele voetbalwereld dit gevoel met ons deelt. Onze welgemeende condoleances gaan uit naar zijn familie en vrienden."

Promotie

De voormalige verdediger stond sinds 2017 aan het roer bij Orient en promoveerde afgelopen seizoen met de club naar het op één na hoogste Engelse niveau.

Travis prijst Edinburgh om het geweldige werk dat hij voor de club heeft verricht. "Hij was een winnaar, een prachtig en inspirerend mens. Dat is zijn erfenis die voor altijd bij ons zal zijn."

Edinburgh (links) in actie voor de Spurs in 1996. Edinburgh (links) in actie voor de Spurs in 1996.

FA Cup en League Cup

Voor Tottenham speelde de Engelsman tussen 1990 en 2000 meer dan 200 wedstrijden. In 1991 won hij met de club de FA Cup en in 1999 de League Cup. Verder speelde hij onder andere voor Portsmouth.

De League Managers' Association laat weten dat het overlijden van Edinburgh een 'groot verlies' en 'te vroeg' is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore