35 jaar

Ex-voetballer Reyes reed veel te hard voor fatale crash

04 juni 2019 23:57 Aangepast: 05 juni 2019 07:40
De wagen van Reyes na de crash.

De Spaanse voetballer José Antonio Reyes reed vlak voordat hij verongelukte veel te hard. De Spaanse politie heeft een snelheid van ruim 220 kilometer per uur van zijn auto vastgesteld. Bij de crash, afgelopen zaterdag op de A-376 tussen Utrera en Sevilla, kwam ook een neef van de 35-jarige Reyes om het leven.

Volgens de Spaanse politie is het onderzoek nog niet afgesloten. ''We kunnen daarom nog niet met zekerheid zeggen dat de hoge snelheid de enige en fatale oorzaak is van het ongeluk'', liet een woordvoerder weten. Wel is inmiddels vastgesteld dat Reyes het gecrashte voertuig zelf bestuurde.

De zoon van Reyes reageerde op Instagram: "Dit is het laatste moment samen met papa. Je gaf me advies zoals je altijd doet, maar vandaag ben je niet meer teruggekomen. Het is een heel zware dag."

Europa League

De 21-voudig international debuteerde op 16-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Sevilla waar hij uitgroeide tot een clubicoon. Hij speelde later ook onder meer voor Arsenal, Real Madrid, Atlético Madrid en Benfica.

Reyes kwam in het afgelopen halfjaar voor Extremadura uit. Hij won vijf keer de titel in de Europa League, twee keer met Atlético en drie keer met Sevilla.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore