Sport

Dumoulin beslist binnenkort over route naar Tour

04 juni 2019 17:15 Aangepast: 02 juli 2019 16:06
Tom Dumoulin in de eerste etappe van de Giro 2019. Beeld © ANP

Na een tegenvallende Giro d'Italia maakt Tom Dumoulin zich op voor de Tour. Heel de wielerwereld vraagt zich af welke route hij af gaat leggen in aanloop naar de Tour. Er lijken nog maar twee opties te zijn voor Dumoulin.

Er wordt verwacht dat Team Sunweb-topman Dumoulin snel bekend maakt welke ronde hij gaat fietsen ter voorbereiding van de Tour de France. Het gaat tussen Critérium du Dauphiné (9-16 juni) en de Ronde van Zwitserland (15-23 juni), twee geliefde momenten op het lijstje van elke wielerfan. Dumoulin zal te zien in één van deze ritten, maar hij heeft nog niet bekendgemaakt welke.

Welke ronde?

De 28-jarige Maastrichtenaar kwam tijdens de vierde etappe van de Giro hard ten val en besloot de dag erna zich terug te trekken. Dumoulin werd gezien als een van de favorieten om de Giro te winnen, net zoals hij deed in 2017.

Na deze teleurstelling is de Tour de France een uitgelezen kans om het seizoen te redden. Dus vraagt iedereen zich af welke aankomende ronde hij in zijn voorbereiding opneemt. Wat ook doorslaggevend kan zijn voor zijn beslissing, is of Dumoulin al fit genoeg is: de Dauphiné start namelijk al op zondag, voor de Ronde van Zwitserland heeft hij een langere tijd om voor te bereiden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore