Dwarslaesie na operatie

Ze staat! Bibian Mentel komt zoveelste tegenslag te boven

25 mei 2019 11:02 Aangepast: 25 mei 2019 11:10
Snowboardster Bibian Mentel tijdens haar revalidatie. Beeld © Edwin Spee (Facebook)

'Holy shit!', de man van Bibian Mentel kan het niet geloven. Ze staat. Met haar handen los. Hoe anders was dat een paar weken geleden, toen het nog onzeker was of de aan kanker geopereerde paralympische snowboardster ooit nog zou lopen.

Maar zoals we haar kennen, gaf ze niet op en bleef ze trainen, trainen, trainen. Met een glimlach op het gezicht.

Bibian werd vorig jaar voor de tiende keer getroffen door kanker, deze keer zat de tumor in haar onderrug. Na een zware operatie bleken haar zenuwen beschadigd.

'Bieb, je gaat weer lopen'

Dat was een angstig moment: opeens voelde ze haar benen niet meer. De artsen tastten in het duister, maar na onderzoek op onderzoek werd het probleem gevonden. Drie zenuwbanen waren beklemd geraakt. De diagnose: een incomplete dwarslaesie. Ze was in een rolstoel beland.

Ook deze tegenslag kreeg haar niet klein: Bibian stortte zich vol goede hoop op de revalidatie. Zoals ze begin mei zei tegen RTL Boulevard: "Ergens is er een klein stemmetje in mijn achterhoofd dat zegt: Bieb, je gaat weer lopen."  

Zonder handen

Gisteren zette haar man, Edwin Spee, een video op Facebook waarop te zien is hoe Bibian zonder zich vast te houden kon blijven staan en zelfs naar hem kon zwaaien. 'Holy shit!', was het enige dat hij kon uitbrengen.

Dancing with the stars

Vorig jaar werd bekend dat Bibian mee zou doen aan het nieuwe seizoen van de tv-show Dancing with the Stars. Het zal niemand verbazen dat Bibian ervan uitgaat dat ze gewoon mee kan doen. "Ik wil gewoon laten zien dat hoe groot de tegenslag ook is, je toch nog steeds het beste uit het leven kan halen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bibian: 'Je kan ook in een rolstoel een heel gelukkig leven leiden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore