Alternatieve route

Giro definitief niet twee keer over monsterberg Mortirolo

21 mei 2019 16:29 Aangepast: 22 mei 2019 14:38
Ivan Basso (roze trui) hield zijn koploper positie vast na een sterke etappe, samen met ploeggenoot Vincenzo Nibali (rechts) in 2010. Beeld © ANP

Giro-baas Mauro Vegni houdt rekening met een alternatieve route, omdat er veel sneeuw is gevallen bij Passo Gavia, die gewoonlijk beklommen wordt. Na een aantal dagen speculatie heeft hij één optie uitgesloten: de Moritirolo wordt sowieso niet twee keer beklommen dit jaar.

Vanwege hevige sneeuwval zal de gewoonlijke route waarschijnlijk worden aangepast. De berg bij Passo de Gavia, die al vaker vanwege sneeuw uit de rit is gehaald, is nog een twijfelgeval. 

Volgens Vegni is de kans zestig procent dat de originele etappe toch gereden wordt, ondanks de vraagtekens aan het begin van deze Giro. Passo de Gavia staat bekend als de zwaarste proef en hét moment waarop de beste klimmer van de editie bepaald wordt.

Plan B

Geruchten dat de al even beruchte Passo del Mortirolo die dag twee in plaats van één keer zal worden beklommen als de Gavia onbegaanbaar is, weerlegde Vegni: ''Er is sowieso een plan B, maar we gaan de Mortirolo zeker niet twee keer op.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`