'Arrogante types'

Tennisser Kyrgios beledigt Djokovic en Nadal tot op het bot

16 mei 2019 09:49 Aangepast: 16 mei 2019 09:58
Nick Kyrgios in actie in Rome. Beeld © AFP

Novak Djokovic wil op Federer lijken, Rafael Nadal is alleen aardig als hij wint en Fernando Verdasco is 'de arrogantste persoon ooit'. Het zijn uitspraken van de Australische tennisser Nick Kyrgios in Rome.

Kyrgios neemt geen blad voor de mond, zoveel is duidelijk. De Australische tennisser beledigt de toppers van zijn sport tot op het bot in een podcast in Italië, waar deze week een masterstoernooi wordt gespeeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tennisser Kyrgios krijgt hoge boete wegens obscene handeling met waterflesje

'Ik kan hem niet uitstaan'

"Djokovic heeft een zieke obsessie. Hij wil altijd en overal leuk gevonden worden", zegt Kyrgios. "Hij wil gewoon net als Roger Federer zijn."

Als Djokovic een wedstrijd wint, geeft hij na de partij handkusjes aan het publiek. Kyrgios heeft daar wel een mening over. "Ik word er niet goed van. Ik kan hem echt niet uitstaan."

Geen respect

Maar dat is niet alles. Ook Nadal krijgt de wind van voren. "Als hij van mij wint, is er niets aan de hand. Dan zegt hij niets slechts. Maar als ik van hem win, zegt hij dingen als: 'Hij heeft geen respect voor mij en geen respect voor de sport'. 

De collega-tennisser die er het slechtst vanaf komt in het interview met Kyrgios, is de Spanjaard Verdasco. Met zijn 35 jaar een veteraan in de sport. Maar sympathiek? Allesbehalve, als we Kyrgios moeten geloven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Umpire geschorst na 'peptalk' tegen Kyrgios

'Hij denkt dat hij God is'

"Verdasco maakt me gek. Die gast, ik wil er eigenlijk niet eens over praten", zegt de Australiër. Maar dat doet hij toch: "Ik word al boos als ik die naam hoor. Hij is de meest arrogante persoon ooit."

Wat Verdasco zo vervelend maakt? Kyrgios: "Hij zegt geen hallo, hij denkt dat hij heel goed is, hij denkt dat hij God is. Maar gozer: je backhand is zeer gemiddeld."

Kyrgios is nog niet klaar met Verdasco. "Gasten zoals hij, ze maken me gek. Er is geen bescheidenheid, geen perspectief. Hij vindt zichzelf ongelooflijk omdat hij een bal over een net slaat."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore