'Snelle baan'

Verstappen juicht F1-race op Zandvoort toe

14 mei 2019 11:59 Aangepast: 14 mei 2019 13:39

Max Verstappen is blij met de terugkeer van Formule 1 naar het circuit van Zandvoort. "Het is een iconisch circuit met historie. Ik heb hier eerder in de Formule 3 geracet en dat was heel leuk."

Dat laat Verstappen weten via zijn team Red Bull Racing. De Nederlandse coureur heeft met 1 minuut en 19 seconden het officieuze ronderecord op het circuit van Zandvoort. Die ronde zette hij neer in de Formule 1-racewagen RB8.

"Het circuit is echt best wel een uitdaging", vertelt Verstappen. "Je hebt enkele snelle hellende bochten en sommige plekken zijn best krap. Op andere circuits is het racen misschien gemakkelijker, maar hier is het spannend."

Jumbo Racedagen

Verstappen is met teamgenoot Pierre Gasly komend weekend te zien in Zandvoort, op de Jumbo Racedagen. De Fransman, die eerder in Zandvoort racete in de Formule Renault, ziet de komst van het duinencircuit op de racekalender ook zitten.

"Het is een uitdagend circuit met de speciale bochten. Doordat het zo smal is, wordt het alleen maar spannender." Vooral de snelle bocht 6 zal volgens Gasly heel speciaal zijn in een Formule 1-wagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Formule 1 komende drie jaar op Zandvoort

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`