Driejarig contract

Badr Hari tekent bij Glory: 'Hij is nog altijd wereldtop'

09 mei 2019 16:43 Aangepast: 09 mei 2019 17:15
Badr Hari tijdens zijn gevecht met Hesdy Gerges voor Glory. Beeld © ANP

Badr Hari heeft een exclusief contract voor drie jaar getekend bij Glory, een vechtsportorganisatie. Dat houdt in dat hij zes keer de ring in moet en en alleen maar voor deze organisatie mag uitkomen. Wereldkampioen Rico Verhoeven en de Belg Jamal Ben Saddik zijn potentiële tegenstanders.

Ron Emmerink is vechtsport-expert en oprichter van Vechtsport Info. Hij vindt dat Glory goede zaken doet met Hari. "Badr is een heel grote naam en heeft een trouwe achterban. Een carrière zoals hij die heeft komt niet vaak voor. Hari kan zeker nog zes wedstrijden laten zien dat hij wereldtop is, tegen wie dan ook", zegt Emmerink. 

Hari vs Verhoeven

In 2016 verloor Hari van Rico Verhoeven. Hij raakte geblesseerd aan zijn arm. Later bleek dat het ging om een spierscheuring rondom de elleboog.

Veel fans van de sport willen maar al te graag een rematch zien tussen Verhoeven en Hari, maar dat is geen zekerheid.

Aanbiedingen

"Daarvoor moet Verhoeven eerst ook nog een contract tekenen. Hij wacht eerst af hoe het verder gaat met de schorsing van Badr Hari, die hij kreeg voor dopinggebruik, en wat voor contract Glory hem aanbiedt", legt Emmerink uit. Natuurlijk kan de huidige kampioen naar veel organisaties, vooral de organisatie ONE Championship lijkt een mogelijke kandidaat.

Badr Hari (links) en Rico Verhoeven tijdens hun historische gevecht in 2016. Badr Hari (links) en Rico Verhoeven tijdens hun historische gevecht in 2016.

Controversieel

Het verleden van Hari was voor Glory dus blijkbaar geen reden om hem geen contract aan te bieden. Hoe kan dat? De voormalig K1-kampioen kan veel maken. Er blijft altijd vraag naar hem, vertelt Emmerink. 

"Badr Hari is gewoon een mythisch figuur, hij is niet zo open en is ook niet uit op aandacht zoals veel andere topsporters. Je weet wat hij brengt: een groot publiek, trouwe fans, spektakel en soms wat controversiële dingen waardoor zijn werkgever weer publiciteit krijgt."

Emmerink vertelt dat Jamal Ben Saddik eerst nog een keer tegen Verhoeven in de ring mag aantreden. "Hij won het toernooi van Glory in Rotterdam. Daarmee heeft hij de kans verdiend om Verhoeven uit de dagen voor een rematch." Ben Saddik verloor in 2017 het gevecht om de titel en is sindsdien begonnen met de psychische oorlogsvoering in de loop naar de tweede ontmoeting.

Jamal Ben Saddik (rechts) na de weging voor zijn wedstrijd tegen Rico Verhoeven. Jamal Ben Saddik (rechts) na de weging voor zijn wedstrijd tegen Rico Verhoeven.

Ben Saddik vs. Hari

De Belgisch-Marokkaanse vechter, bijnaam 'The Goliath', laat zich ook niet afschrikken door Badr Hari, die bekend staat als 'De Leeuw van de Atlas'. Ben Saddik daagde Hari uit voorafgaand aan het gevecht tegen 'The King of Kickboxing' Rico Verhoeven. Natuurlijk accepteerde Hari deze uitdaging, al moet hij nog wel georganiseerd worden. Eén ding lijkt zeker: voor de liefhebbers staan er een aantal gigantische gevechten op de planning de komende tijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore