Ga naar de inhoud
Tegen Alderweireld

Jan Vertonghen moet na harde botsing naar neuroloog

Vertonghen raakte gisteren gewond tijdens de wedstrijd Tottenham Hotspur - Ajax. Beeld © AFP

Voetballer Jan Vertonghen moet morgen naar een neuroloog die gespecialiseerd is in de behandeling van topsporters. Dat heeft Tottenham Hotspur laten weten. De verdediger botste gisteren in de wedstrijd tegen Ajax op medespeler Toby Alderweireld.

Vertonghen kwam na een half uur in de Champions Leaguewedstrijd na een luchtduel met ploeggenoot Toby Alderweireld op een nare manier ten val. Hij bloedde hevig en maakte een aangeslagen indruk.

Kritiek om terugsturen Vertonghen

Dat Vertonghen toch weer binnen de lijnen mocht komen van de medische staf van de Spurs, zorgde voor veel kritiek. Uiteindelijk werd hij toch gewisseld voor Moussa Sissoko.

"Hij werd geacht in orde te zijn omdat hij alle vragen correct en helder beantwoordde en hij dacht dat hij fit genoeg was om terug te keren op het veld", meldt de club in een verklaring. "Jan werd onmiddellijk gewisseld toen hij de medische staf informeerde dat hij plotseling niet meer stabiel op zijn benen kon staan."

Nader onderzocht

Vanmiddag is hij nader onderzocht door de club. Daarbij werd duidelijk dat de speler naar een neuroloog moet morgen. Over de ernst van de blessure wil Tottenham Hotspur verder niets zeggen. 

Gisteren won Ajax met 0-1 van Tottenham Hotspur

01:48