Assen valt af

Alleen Zandvoort maakt nog kans op Formule 1

05 februari 2019 19:14 Aangepast: 06 februari 2019 11:25
Luchtfoto van het circuit van Zandvoort. Beeld © ANP

Het circuit van Assen is niet meer in de race voor het organiseren van een Grote Prijs in de Formule 1. Alleen Zandvoort maakt nu nog een kans.

Dat blijkt uit een document in handen van RTL Nieuws. In het document staat dat Zandvoort tot en met 31 maart heeft om de financiering rond te krijgen. Mocht dat niet lukken, dan gaat de organisatie achter de Formule 1 in gesprek met locaties buiten Nederland.

De totale kosten worden geschat op zo'n 30 tot 40 miljoen euro. Dat geld komt in ieder geval niet van het kabinet. Het circuit had om een jaarlijkse bijdrage van 5 miljoen euro gevraagd, maar minister Bruno Bruins (Sport) voelt daar niet voor.

Veel belangstelling

Zandvoort hoopt genoeg geld op te halen met kaartverkoop en vip-arrangementen. Een aantal grote Nederlandse bedrijven heeft verder belangstelling om de komst van Max Verstappen en zijn collega's naar Zandvoort te sponsoren, schrijft Bruins aan de Tweede Kamer.

Daar kan en zal het circuit het ook mee moeten doen, vindt de minister. Formule 1 is een commercieel evenement waar een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf zijn geld mee verdient, stelt hij. Het geld dat het kabinet voor sport heeft vrijgemaakt, besteedt Bruins liever aan bijvoorbeeld sporten en bewegen voor kinderen. Omdat Formule 1 elk jaar terugkeert, kan er ook geen geld uit het potje voor eenmalige sporttoernooien worden bijgelegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

GP in Nederland? Zandvoort en Assen aan het woord

Het kabinet vindt het wel 'mooi om te zien' dat Zandvoort de autorace naar Nederland probeert te halen. Het circuit mag daarom wel rekenen op alle steun om vergunningen en dergelijke in orde te maken.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore