Ongeluk met open haard

Gezondheid Sjinkie Knegt met 'grote stappen vooruit'

14 januari 2019 20:44 Aangepast: 14 januari 2019 22:00

Shorttracker Sjinkie Knegt, die vorige week ernstige brandwonden opliep bij zijn open haard, gaat 'echt met hele grote stappen vooruit'. Dat zegt bondscoach Jeroen Otter.

De bondscoach van de Nederlandse shorttrackers zei in het programma Peptalk van Ziggo Sport dat Sjinkie Knegt waarschijnlijk nog twee weken in het ziekenhuis moet blijven. Dan kunnen ze uitsluitsel geven of er eventueel een huidtransplantatie nodig is.

Otter: "Hij zegt zelf: dat gaat mij niet overkomen. Ik regenereer zelf en dat doet mijn lichaam heel goed. En dan geloof ik daar wel in. Hoe naïef dat ook zou klinken, maar ik denk dat hij dat aardig goed aanvoelt."

Houtkachel

Sjinkie Knegt, die vorig jaar zilver won op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, raakte gewond toen hij thuis zijn houtkachel aanstak. Wat er precies misging is nog niet duidelijk. Hij werd met spoed naar het Martiniziekenhuis in Groningen gebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sporten met ernstige brandwonden: 'Er is soms nog veel mogelijk'

De afgelopen 'honderd uur' is de shorttracker met 'hele grote stappen vooruit gegaan', zei Otter. Eerder vandaag hoorde hij al van zijn vrouw dat het beter ging. "Ik fleurde er zelf ook van op", zei hij.

'Dan schrik je alsnog'

Vandaag is Otter bij Knegt op bezoek geweest in het ziekenhuis. Van tevoren was hij gewaarschuwd voor wat hij aan zou gaan treffen. "Je bereidt je erop voor en je komt binnen.. en dan schrik je alsnog. Hoe vervelend het ook klinkt, het gebeurt wel."

Het gezicht van de shorttracker was 'zwartgeblakerd met rode vlekken erin', zei de bondscoach. Maar verder is de shorttracker aanspreekbaar. "Je kon goed met hem praten eigenlijk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore