Blessureleed

Tenniswereld leeft mee met Murray: 'Andy verdient zo'n einde niet'

11 januari 2019 09:56 Aangepast: 11 januari 2019 11:15

Het nieuws dat Andy Murray hoogstwaarschijnlijk spoedig zijn tennisracket definitief gaat opbergen, maakt veel los in de tenniswereld. Veel collega's leven intens mee met de 31-jarige Schot.

De voormalige nummer 1 van de wereld liet op een persconferentie in Melbourne weten dat hij nog steeds zoveel pijn heeft aan zijn heup, dat hij bang is dat de Australian Open zijn laatste toernooi wordt. Dat raakt veel van zijn collega's.

'Ga door met vechten'

"Je verdient het om zelf jouw einde te bepalen. Alsjeblieft, probeer het nog even en ga door met vechten", reageert collega-tennisser en generatiegenoot Juan Martín del Potro, die net als Murray de US Open op zijn naam schreef.

Murray hoopt dat hij zijn carrière nog kan rekken tot Wimbledon. Hij werd in 2013 de eerste Brit sinds 1936 die het toernooi op het 'heilige gras' in Londen wist te winnen. "Andy zou daar afscheid kunnen nemen, dat past bij zijn status", zegt oud-toptennisster Kim Clijsters.

'Een verdrietige dag voor de tennissport' 

Nick Kyrgios plaatste mooie woorden over zijn mentor: "Je zult altijd iemand blijven die een enorme impact heeft gehad op de sport. Ik weet dat dit niet de manier is waarop je afscheid wilt nemen. Jij nam me bij de hand. Je bent vele malen beter dan ik, maar ik wil je gewoon laten weten dat het niet alleen een verdrietige dag is voor jou en je team. Het is een aderlating voor de hele sport en iedereen waarvoor je iets hebt betekend."

'Je hebt een hart van goud'

"Blijf vechten Andy", plaatst Heather Watson op Instagram. Murray en Watson kwamen geregeld als duo uit in het dubbelspel. "Je hebt een hart van puur goud. Je bent ongetwijfeld een van de meest geliefde en gerespecteerde spelers op tour. Hou je sterk en vecht door. Ik weet wij, de tennisdames, vol ontzag en dankbaar zijn voor hoe jij je hard maakt voor ons. Bedankt. Je inspireert me op zoveel manieren, ik wil niet dat je gaat."

ANP/RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore