Wielrennen

Sunweb klaar voor 2019: alle ballen op Dumoulin en 'zijn' Giro

03 januari 2019 12:33 Aangepast: 03 januari 2019 15:40
Tom Dumoulin tijdens de teampresentatie in Berlijn, met zijn nieuwe materiaal Beeld © ANP

In de Giro d'Italia krijgt Tom Dumoulin (28) de hulp van zijn landgenoot Wilco Kelderman (27). Zij moeten de dienst uit gaan maken in de bergetappes. Sam Oomen (23), die vorig jaar negende werd in de Giro, slaat dit jaar de ronde van Italië over en komt alleen in actie tijdens de Tour de France.

Dat maakte Team Sunweb vandaag bekend tijdens hun teampresentatie in Berlijn. Kelderman zal de Giro volledig in dienst rijden van Dumoulin. Ook tijdens de teampresentatie benadrukte voormalig Giro-winnaar Dumoulin weer dat hij zijn pijlen richt op de ronde van Italië, de knoop daarvoor werd uiteindelijk doorgehakt door zijn teamleiding. Het parcours is hem om het lijf geschreven met de drie tijdritten, iets waar hij al jaren in domineert.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dumoulin over Giro-keuze: 'Ploegleiding hakte knoop door'

Tour de France

Het verkiezen van de Giro boven de prestigieuze Tour de France heeft dan ook te maken met de enkele tijdrit in de Franse wielerronde. Hoogstwaarschijnlijk rijdt Dumoulin de Tour wél gewoon als hij de Giro doorkomt zonder kleerscheuren. Kelderman zou ook vorig jaar al in actie komen tijdens de Tour, maar hij kwam ten val in de week voor aanvang. Hij moest het doen met de Spaanse Vuelta en eindigde daar als tiende in het algemeen klassement. 

In het rood

Dat Sunweb helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen blijkt wel uit de voorbereidingen. Het team deed al een aantal onthullingen: zo rijdt het team in 2019 in nieuwe kleuren. Het bekende zwart-witte tenue is ingeruild voor een rode outfit, dankzij een nieuwe kledingleverancier.

Ook maakte Sunweb bekend dat het de aankomende vier jaar vasthoudt aan de auto's van Škoda. Met Lazer gaat het team van Tom Dumoulin in zee met een nieuwe leverancier voor de helmen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wielrenners Sunweb in het rood

Ambities

Eerder vandaag zette Team Sunweb al een tweet online om terug te blikken op 2018 waarin Dumoulin twee keer naast de hoofdprijs greep: in de Giro d'Italia en de Tour de France. De tweede helft van de video werd gebruikt om de ambities uit te spreken en vooruit te blikken op het nieuwe seizoen.

Komische onthulling

In september al onthulde Sunweb op komische wijze hun nieuwe fiets: de Cervélo S5. De samenwerking met Cervélo is ook nieuw, jarenlang reden de renners van Sunweb op fietsen van het grote merk Giant. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore