Van ziekenhuis tot wereldster

Virgil van Dijk ontsnapte aan de dood: 'Ik had mijn testament al opgesteld'

06 december 2018 11:19 Aangepast: 06 december 2018 12:25
Virgil van Dijk Beeld © Getty Images

WDS'19, Willem II, FC Groningen, Celtic, Southampton, Liverpool. De carrière van Virgil van Dijk is er een om trots op te zijn. Hij werd in november zelfs uitgeroepen tot speler van de maand in de Premier League. Bijna was het helemaal anders gelopen. In 2012 ontsnapte hij aan de dood.

Zijn voormalige coach Dick Lukkien vertelt bij voetbalmaandblad FourFourTwo over de zwarte periode in Van Dijks leven. Van Dijk speelde bij FC Groningen en na de wedstrijd tegen Excelsior ging het mis. "Virgil was ziek, maar we wisten niet hoe erg het was. We dachten eigenlijk dat hij griep had", zegt Lukkien.

Moeder schiet te hulp

"Hij was een paar dagen thuis en had veel pijn. In het ziekenhuis konden ze niks vinden, en dus ging hij weer naar huis."

Van Dijk in zijn tijd bij FC Groningen. Van Dijk in zijn tijd bij FC Groningen.

Maar de pijn werd erger en zijn moeder kwam op bezoek. Volgens Lukkien zag zij het meteen: het was mis. Zij bracht hem snel naar een ander ziekenhuis, en dat bleek cruciaal. Van Dijk had een blindedarmontsteking, een nierinfectie en een buikvliesontsteking. 

Testament

Er werd even gevreesd voor zijn leven en dus moest Van Dijk doen wat je van geen 20-jarige zou willen vragen. Hij stelde een testament op. "Ik moest allerlei papieren ondertekenen. Niemand wilde erover praten, maar we moesten wel", zei hij destijds.

"Als ik dood zou gaan, zou een deel van mijn geld naar mijn moeder gaan", zei Van Dijk. "Het had zomaar voorbij kunnen zijn." 

Van Dijk miste de rest van het seizoen, en kwam na de zomer terug. Lukkien schrok zich een ongeluk. "Hij was van een grote vent veranderd in een verschrompeld persoon. Gelukkig is hij vervolgens snel hersteld."

Enkele hoogtepunten van Van Dijk:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore