Koffers pakken

Naar het WK! Gelijkspel in Zwitserland ruim voldoende voor Oranje

13 november 2018 20:48 Aangepast: 13 november 2018 22:28
Het Nederlands vrouwenelftal heeft zich definitief geplaatst voor het WK. Beeld © ANP

De Nederlandse voetbalvrouwen doen volgend jaar mee aan het WK in Frankrijk. Dat was al bijna zeker na de 3-0 zege op Zwitserland van vorige week, en na de 1-1 van vandaag mocht er definitief worden gejuicht.

De speelsters zelf hielden na de wedstrijd in Utrecht nog een slag om de arm en de onzekerheid werd eerst alleen maar groter. Anouk Dekker haalde in de zevende minuut de doorgebroken Ramona Bachmann neer en moest van het veld.

Miedema

Toch waren de Zwitsers vervolgens niet in staat om Nederland onder druk te zetten. Kansen waren er amper te zien en als er al een team gevaarlijk was, dan was dat Oranje. Shanice van de Sanden maakte in de 37ste minuut bijna de 0-1, maar ze stuitte op de Zwitserse doelvrouw.

Die 0-1 kwam er toch. Net na de rust omspeelde Vivianne Miedema haar tegenstandster en met een schot in de verre hoek verdween de spanning definitief.

Gelijkmaker

Toch won Nederland niet. Na een scrimmage voor het doel van Loes Geurts maakte Coumba Sow er 1-1 van. Dat was ook de eindstand.

Het WK in Frankrijk begint volgend jaar op 7 juni. Op 8 december wordt bekend tegen wie Oranje speelt in de groepsfase tijdens het toernooi. Er zijn 24 deelnemende landen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ursula was keeper Jong Oranje: 'Jaloers op aandacht van nu'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore