WK Volleybal

Nederlandse volleybaldames redden het niet, Servië te sterk in halve finale WK

19 oktober 2018 06:52 Aangepast: 19 oktober 2018 09:25
Beeld © AFP

Helaas, het is de Nederlandse volleybaldames niet gelukt de finale van het WK in Japan te bereiken. Na een spannende strijd verloren ze van Servië, dat toch te sterk bleek.

Toch hebben ze een unieke prestatie geleverd: nooit eerder stonden de volleybalvrouwen in de halve finale of haalden ze zelfs maar de laatste zes. 

Tweede set gewonnen

Nederland begon goed aan de wedstrijd: het eerste punt was voor Oranje. Even ging het gelijk op, maar al snel liep Servië steeds verder uit en wist de eerste set met 22-25 te winnen.

In de tweede set ging het eerst gelijk op en wist Oranje af en toe de leiding te pakken. Daarna liep Servië verder uit. Tot aan het einde van de set:  Oranje knokte zich goed terug en wist de tweede set na een spannende strijd met 26 - 28 te winnen.

In de derde set kon Nederland aanvankelijk doorpakken, ze kwamen op voorsprong en wisten die vrij lang vast te houden. Maar in de slotfase kwam Servië toch terug en wonnen ze de set met 25-19.

Ook in de vierde set ging Servië lange tijd aan kop. In de slotfase wist Nederland zich nog terug te knokken tot 23-23, maar uiteindelijk verloor Nederland de laatste set met 25-23, en won Servië de halve finale.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom juichen volleyballers na elk punt? Feiten en fabels

Vroeg uit de veren

Vanwege het tijdsverschil met Japan werd de halve finale vanochtend al om 6.40 gespeeld. Liefhebbers moesten dus vroeg uit de veren om de wedstrijd te kijken. Dat was voor de familie van sterspeelster Lonneke Slöetjes geen probleem, zij zaten al voor dag en dauw voor de buis.

Strijd om plek 3

Zowel de finale als de strijd om plek 3 wordt zaterdag gespeeld. Wie de tegenstander wordt is nog niet duidelijk; de andere halve finale wordt vandaag om iets over 9 gespeeld en gaat tussen China en Italië.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Topprestatie volleybaldames op WK: 'Een supergoeie lichting'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore