WK Japan

Stuntende volleybalsters dolblij: 'Ik ben zo trots'

15 oktober 2018 12:19 Aangepast: 15 oktober 2018 14:21

Nooit eerder wonnen de Nederlandse volleybalsters op een groot toernooi van de Verenigde Staten. Maandag, bij het WK in Japan, leek de ploeg van bondscoach Jamie Morrison opnieuw ten onder te gaan. Maar een 2-0-achterstand in sets werd omgebogen in een zege en plaatsing voor de halve finales.

"Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is, maar ik ben zo trots. Het was een roes", vertelde Lonneke Slöetjes bij Ziggo Sport. Zij bekroonde een fenomenaal optreden met 38 punten. 

Geloof in eigen kunnen

Nederland liet de eerste set glippen na een ruime voorsprong (30-32) en verloor de tweede. Slöetjes: "Ik was leeg na die eerste set. Ik baalde zo. Het duurde even voordat ik me eroverheen kon zetten. Dat gold voor het hele team."

Het geloof in eigen kunnen gaf de doorslag volgens aanvoerster Maret Balkestein-Grothues. "We begonnen goed, maar zij pakten de set. Maar we zijn er altijd in blijven geloven en hebben gevochten. Het was een verdiende zege."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sensationele zege op VS: Oranje-volleybalsters op WK naar laatste vier

Met z'n allen

Ook de wissels bleken enorm belangrijk. Mede dankzij het invallen van Anne Buijs en Myrthe Schoot kreeg Nederland controle over de wedstrijd. Bondscoach Morrison roemde achteraf dan ook de kracht van de bank. "We zijn niet met zeven speelsters, we doen het met z'n allen. Het is niet makkelijk om tegen de 'USA' een achterstand van 2-0 goed te maken. Ik ben trots, maar we zijn nog niet klaar hier."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore