Afzwaaier

Bezoeker Ryder Cup blind aan één oog, organisatie biedt hulp

02 oktober 2018 17:54 Aangepast: 02 oktober 2018 18:43
Koepka bij de vrouw net na het ongeluk. Beeld © AFP

De organisatie van de Ryder Cup heeft alle mogelijke hulp toegezegd aan de Franse vrouwelijke toeschouwer die haar zicht aan een oog is kwijtgeraakt door een afzwaaiende golfbal. "We leven enorm met haar mee en zullen alles doen haar te helpen'', zei een woordvoerder.

Corine Remande werd vrijdag vol op haar oog geraakt door een afzwaaier van de Amerikaan Brooks Koepka op hole zes van golfbaan Le National nabij Parijs, waar afgelopen weekeinde Europa de prestigieuze strijd met de Verenigde Staten won.

Klacht tegen organisatie

"De artsen hebben mij gezegd dat ik met het oog niet meer zal kunnen zien'', zei de vrouw tegen het Franse persbureau AFP. Ze overweegt een klacht tegen de organisatie in te dienen, omdat ze naar eigen zeggen niet was gewaarschuwd.

Dat verhaal klopt niet, volgens de woordvoerder van de Ryder Cup. "Er is diverse keren geschreeuwd als waarschuwing, maar we begrijpen dat het soms lastig is om te weten waar een bal precies terechtkomt in het publiek. We zijn geschokt door de ernstige gevolgen en bieden onze hulp aan op alle mogelijke manieren, zo lang als nodig is.''

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore