Sport

Belgen grijpen brons na zege op Engeland in troostfinale WK

14 juli 2018 17:52 Aangepast: 14 juli 2018 20:52
De Rode Duivels vieren het brons. Beeld © AFP

Het werd niet de wereldbeker, maar wél de beste prestatie die de Rode Duivels ooit op een WK voetbal leverden. De 'kleine finale' in Sint-Petersburg eindigde in een 2-0-overwinning op Engeland, waardoor de Belgische spelers morgen in Brussel zullen worden gehuldigd met een bronzen medaille om de nek.

De winst werd binnengehaald dankzij treffers van verdediger Thomas Meunier in de vijfde minuut en Eden Hazard in de 83ste minuut. De Engelsen, die niet in de sterkste opstelling aantraden, hadden er weinig tegen in te brengen.

WEDSTRIJDVERSLAG: Belgisch elftal kwam voor goud, maar mag trots zijn op brons

Het was de tweede keer dat België dit toernooi Engeland versloeg. In de slotwedstrijd van de groepsfase waren de Belgen met 1-0 te sterk. Door die zege belandden ze ongewild in de 'sterkste helft' van het toernooischema.

Daarin bleek Frankrijk dinsdag uiteindelijk te sterk, terwijl Engeland het een dag later aflegde tegen de Kroaten. Frankrijk en Kroatië nemen het morgen om 17.00 uur in de finale in Moskou tegen elkaar op.

Gratis tv's

In 1986 werd België tijdens het WK in Mexico al eens vierde. Dit is dus de sterkste prestatie ooit voor de Rode Duivels. Het elftal won zes van de zeven wedstrijden dit WK. Daarin maakte het zestien doelpunten, tot nu toe het meest van alle ploegen.

Het betekent dat de Belgische winkelketen Krëfel duizenden tv's moet terugbetalen die werden aangeschaft tijdens een speciale WK-actie: zou België meer dan vijftien goals maken, dan zou de klant zijn geld terugkrijgen. De winkelketen is er klaar voor, meldde ze op Twitter:

Meer op rtlnieuws.nl:
Kroatische spelers fit voor WK-finale tegen Frankrijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore