Sport

Kansen voor Groenewegen? Etappe 7 in de Tour de France is er één voor sprinters

13 juli 2018 09:18 Aangepast: 13 juli 2018 10:01
Dylan Groenewegen. Beeld © ANP

Daniel Martin won gisteren de lastige etappe naar de Mûr-de-Bretagne, vandaag mogen de sprinters hoogstwaarschijnlijk weer aan de bak. Maar daarvoor zitten ze wel lang op de fiets. Het peloton in de Tour maakt zich op voor de langste etappe in de Tour van dit jaar: maar liefst 231 kilometer.

De etappe van Fougères voert in een vrijwel recht lijn oostwaarts naar Chartres en is voornamelijk vlak. De renners passeren onderweg één klimmetje van vierde categorie. De Belg Greg Van Avermaet trekt voor de vierde dag op een rij de gele trui aan.

De voorspelling van de kenners in Tour de Jour:

Wind

Mits een groepje avonturiers de zegen krijgt van het peloton, is een massasprint de meest voor de hand liggende uitkomst. Twee keer deze Tour won Fernando Gaviria een sprint en ook Peter Sagan was al twee keer de snelste. Dylan Groenewegen kon zich nog niet mengen in de strijd om de overwinning, maar wellicht komt daar vandaag verandering in.

De wind kan wel een spelbreker worden. Het kan volgens de Tourorganisatie spoken in de streek waar de laatste 40 kilometer worden verreden.

Nederlanders

Bauke Mollema is na de zesde etappe de best geklasseerde Nederlander op de achttiende plaats. Tom Dumoulin verloor door een gebroken spaak kostbare tijd in de rit naar de Mûr-de-Bretagne en kreeg na afloop ook nog 20 seconden tijdstraf voor stayeren. Hij zakte naar de negentiende plaats. Steven Kruijswijk is de nummer twintig.

Dit gebeurde er gisteren met Tom Dumoulin:

 

Live tussenstand:

Meer op rtlnieuws.nl:
Tour-special met alle tussenstanden en het laatste nieuws

`