Sport

Personeel Fiat boos over peperdure 'onaanvaardbare' transfer Ronaldo

11 juli 2018 18:28 Aangepast: 12 juli 2018 12:36
Beeld © AFP

Medewerkers van Fiat dreigen met een staking na de aankoop van Cristiano Ronaldo door Juventus. Het autobedrijf en de voetbalclub hebben dezelfde eigenaar. 'Het is niet normaal dat één persoon in dit bedrijf miljoenen verdient.'

Een grote Italiaanse vakbond heeft de staking aangekondigd in de Fiat-fabriek in Melfi, in het zuiden van Italië, meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera. De actie zou duren van 15 tot en met 17 juli.

Zowel Fiat als Juventus zijn in handen van de Italiaanse familie Agnelli. Volgens de vakbond is het 'onaanvaardbaar' dat er miljoenen euro’s aan een voetballer worden uitgegeven. "Terwijl van de gewone werknemer al jarenlang offers worden verlangd."

'Niet normaal'

De bond wil dat de familie de miljoenen in het bedrijf investeert. "Het is niet normaal dat één persoon in deze onderneming miljoenen verdient, terwijl de doorsnee werknemer halverwege de maand al door zijn geld heen is."

Juventus neemt Ronaldo over van Real Madrid. De voetballer tekent een contract voor vier jaar bij de Italiaanse kampioen.

Met de enorme transfer, waarvan al enige tijd sprake was, is volgens Juventus een afkoopsom gemoeid van 100 miljoen euro, exclusief 12 miljoen euro aan bonussen en andere uitkeringen.

Officieel zitten de Agnelli's gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Waarom komt Ronaldo dan niet gewoon voetballen bij Ajax?