Ga naar de inhoud
Sport

Charrel (31) zag Max winnen in Oostenrijk: 'Volwassen mannen moesten huilen'

Charrel (rechts) en vriend Jeroen, na afloop van de race. Beeld © Eigen foto

Onder het toeziend oog van een afgeladen (knal)oranjetribune won Max Verstappen vandaag de Grand Prix van Oostenrijk. Charrel Jalving was erbij. "Elke keer als Verstappen voorbij reed, stonden we keihard te juichen."

Als we hem aan de lijn krijgen, heeft Charrel net het halve circuit over gerend om bij de podiumceremonie te zijn. "Op het moment dat Max had gewonnen, zijn we gaan rennen. Dan loop je over het rechte stuk en hoor je het Wilhelmus... dan heb je wel kippenvel hoor."

Mooie dag

Hij gaat zelf al aardig wat jaartjes mee als Formule 1-fan, maar hij had niet verwacht dat Verstappen hier zou winnen. "Het was bizar. Ik heb volwassen mannen zien huilen, mensen stonden met tranen in hun ogen. Het was gewoon megatof."

Zenuwachtig dat Max een fout zou maken, was Charrel niet. "Ik was eerder bang dat zijn auto uit zou vallen." Die - lichte - angst bleek ongegrond. "Qua tempo zijn de Red Bulls misschien niet de snelste, maar hun strategie was vandaag heel sterk. Toen Red Bull een pitstop maakte tijdens de virtual safety car, en Mercedes niet, was het al duidelijk dat het een mooie dag zou kunnen worden."

Lange avond

En er was volgens Charrel nóg een teken dat het Max' dag was. "Toen hij nog tussen de tien à vijftien rondes moest, zei hij over de team radio dat hij zich goed voelde. Dat is een blijk van zelfvertrouwen dat zeldzaam is."

Op de oranje tribune met de vijftienduizend fans was het 'echt een gekkenhuis', zegt Charrel. "Iedereen had lol met een biertje in de hand. Bij elk rondje dat Max langs kwam, ging iedereen keihard juichen." Hij vermoedt dat het nog wel een lange avond wordt in Oostenrijk - mede dankzij het Max Verstappen village dat speciaal voor de Nederlandse fans is opgetrokken op de camping.

Dolle boel met Verstappen-fans op de camping

Het legioen, maar dan voor de Formule 1.

Meer op rtlnieuws.nl: