Sport

Verstappen mopperend naar vierde startplek

30 juni 2018 16:09 Aangepast: 30 juni 2018 19:32

Max Verstappen hield geen al te goed gevoel over aan de kwalificatie voor de Grote Prijs van Oostenrijk. De Nederlandse coureur van Red Bull mopperde over de balans in zijn auto, over de banden en over teamgenoot Daniel Ricciardo.

 "Ik hoop zondag een beetje een goede start te hebben, dan zien we het wel'', zei Verstappen bij Ziggo Sport.

Veel fans Verstappen in Oostenrijk

 

Verstappen heeft in Oostenrijk bijna een thuiswedstrijd. Veel Nederlanders op vakantie zijn naar het circuit gekomen om de coureur in actie te zien.

Vorig jaar was zijn race op het circuit van Spielberg al na de eerste bocht voorbij. Verstappen werd toen aangereden door een andere bolide. Hij reed in de kwalificatie de vijfde tijd, maar schuift op de startvolgorde een plek op naar voren omdat Sebastian Vettel voor straf drie plaatsen naar achteren wordt gezet.

,"Het was niet geweldig. De balans was gewoon niet top. Ik kreeg ook geen goed gevoel met de banden. In Q3 had ik met mijn eerste setje banden overstuur, mijn tweede setje leidde tot onderstuur. Aan de andere kant heb ik het wel gemaximaliseerd met de vijfde startplek.'' Dat wordt dus zelfs plek vier.

Plek zeven

Verstappen was ook niet zo blij met teamgenoot Ricciardo. Ze ruzieden via de boordradio over de vraag wie de ander het voordeel van een 'slipstream' zou geven tijdens het laatste deel van de kwalificatie. De Red Bulls wisselen dat doorgaans per race af. "Dat liep even niet lekker'', zei Verstappen. "Dat ga ik wel met Daniel bespreken.''

Gezien het gebrek aan snelheid van de Red Bulls ten opzichte van de coureurs van Mercedes en Ferrari lijkt een podiumplaats ver weg voor Verstappen. "Geen idee wat er zondag mogelijk is. Ik denk dat de auto's voor ons iets te snel zijn. We hebben ook nog een Haas tussen ons in staan die redelijk hard gaat.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`