Sport

Max Verstappen in Oostenrijk: oranje thuisrace voor Red Bull

29 juni 2018 06:24 Aangepast: 29 juni 2018 06:24
Max Verstappen in Oostenrijk. Beeld © AFP

De Red Bull Ring kleurt oranje. Meer dan tienduizend Nederlandse fans juichen dit weekend in Oostenrijk voor Max Verstappen. Verstappen wil zijn fans belonen met een podiumplek.

Hopelijk krijgen de Nederlandse fans nu meer te zien dan vorig jaar. Toen was het in de eerste bocht al klaar. Verstappen kwam slecht weg en werd daarna ook nog van de baan getikt door Daniil Kvyat en Fernando Alonso.

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld

Verstappen hoopt op een podium: "Twee jaar geleden stond ik op het podium dus het zou mooi zijn om daar dit jaar weer te eindigen, voor al onze supporters. Vorig jaar eindigde mijn race veel te vroeg na contact in de eerste bocht, dus ik wil het dit jaar goedmaken."

RTL GP Slipstream – Franse GP bewijst dat F1 op Zandvoort mogelijk is! 

Zijn fans zijn in ieder geval massaal aanwezig in Oostenrijk. De Verstappen-camping en twee grote Verstappen-tribunes zijn uitverkocht.

Op de oude Österreichring

De Red Bull Ring is een kort, glooiend circuit bij de stad Spielberg. Het huidige circuit is gebouwd op de fundamenten van de oude Österreichring. Het circuit waar van 1970 tot 1987 is gereden.

De oude Österreichring met Saturo Nakajima (1987)

Het circuit werd ingekort en stond tussen 1997 en 2003 op de kalender als de A1-Ring. In 2014 kwam het circuit terug als de Red Bull Ring. Sindsdien is Mercedes hier heer en meester. Tweemaal won Nico Rosberg, één keer Lewis Hamilton en vorig jaar Valtteri Bottas.

Drie op rij

Afgelopen weekend Frankrijk, dit weekend Oostenrijk en daarna Groot-Brittannië. Voor het eerst is het F1-circus drie weekenden op rij op een ander circuit.

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld

In Frankrijk was Hamilton onaantastbaar. De Brit gaat weer aan de leiding in het kampioenschap met 14 punten voorsprong op Sebastian Vettel. De Duitser botste in de eerste bocht met Bottas en moest een inhaalrace rijden.

Net als Hamilton reed Verstappen een foutloze race op Paul Ricard. Hij pakte, na Canada, opnieuw een mooie podiumplek. Voor het oranje publiek in Oostenrijk gaat hij voor drie podiumplekken op rij.

Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

Vrijdag 29 juni
11.00 – 12.30 uur: eerste vrije training
15.00 – 16.30 uur: tweede vrije training
 
Zaterdag 30 juni
12.00 – 13.00 uur: derde vrije training
15.00 uur: kwalificatie
 
Zondag 1 juli
15.10 uur: race

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`