Sport

Ook al is Oranje er niet bij, toch kijkt tweederde naar het WK

14 juni 2018 15:15 Aangepast: 14 juni 2018 16:32
Aanvaller Michy Batshuayi en de mascotte van de Rode Duivels. Beeld © AFP

We zijn er niet bij..... maar tweederde van de Nederlanders zegt te gaan kijken naar het WK voetbal. Het Belgische voetbalteam kan op verreweg de meeste steun rekenen.

Vooral mannen laten zich niet tegenhouden door het feit dat Oranje er niet bij is, blijkt uit een enquête van DVJ Insights. Ruim driekwart van de ondervraagde mannen geeft aan toch wedstrijden te gaan kijken. ​Ongeveer 70 procent van de ondervraagde mannen vindt het jammer dat het Nederlands elftal niet deelneemt aan het WK. Het overgrote deel van de ondervraagden geeft aan de wedstrijden thuis te gaan bekijken.

Kat en maki doen WK-voorspelling: Rusland wint, Saoedi-Arabië ook

Zoals bij elke groot voetbaltoernooi zijn er ook dit keer weer dieren die een gooi doen naar de titel 'betrouwbaarste wedstrijdvoorspeller'. 

Rode Duivels

We lijken vooral het Belgische team een warm hart toe te dragen. Bijna de helft van de ondervraagden hoopt dat de Rode Duivels ver zullen komen. De Belgen kunnen op veruit de meeste sympathie rekenen. Op gepaste afstand volgen Duitsland (bijna 13 procent) en Brazilië (5 procent) als populairste landen. 3 procent steunt het Marokkaans elftal.

De Duitsers zijn bij ons wel topfavoriet voor de eindoverwinning. Bijna 30 procent van de ondervraagden denkt dat zij er met de cup vandoor gaan. Ook Brazilië en Spanje behoren tot de favorieten. De ondervraagden denken dat Lionel Messi de sterspeler van het toernooi wordt. 

Deze landen maken het meest kans op de eindoverwinning volgens de enquête:

1. Duitsland (29,6 procent)
2. Brazilië (24,5 procent)
3. Spanje (8,6 procent)
4. Frankrijk (7,6 procent)
5. België (6,0 procent)

Is Oranje er bij de Europese Kampioenschappen in 2020 wel weer bij? 63 procent denkt dat het team zich daarvoor zal plaatsen.

Schema:

Uitslagen en tussenstand:

Meer op rtlnieuws.nl:

WK-special met alle cijfers en het laatste nieuws

`