Sport

Arbiter Björn Kuipers leidt Egypte-Uruguay

13 juni 2018 15:33 Aangepast: 13 juni 2018 22:19

Scheidrechter Bjorn Kuipers heeft zijn eerste aanstelling op het wereldkampioenschap in Rusland binnen. De Nederlandse toparbiter fluit vrijdag in Jekaterinenburg de groepswedstrijd tussen Egypte en Uruguay.

Het stadion in deze stad, normaliter de thuishaven van FK Oeral, biedt plaats aan 27.000 toeschouwers. Het duel begint om 14.00 uur Nederlandse tijd.

De scheidsrechter uit Oldenzaal begint met zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel aan zijn tweede WK. Het trio kwam ook in actie op het wereldkampioenschap in 2014 in Brazilië in de groepswedstrijden Engeland-Italië en Zwitserland-Frankrijk én in de achtste finale tussen Colombia en Uruguay.

Makkelie videoscheids

Op de eindronde in Rusland is Danny Makkelie vaste toegevoegde waarde van Team Kuipers in de hoedanigheid van videoscheidsrechter. De arbiter uit Dordrecht is een van de dertien videoarbiters op het WK en zit in elk geval bij alle wedstrijden van Kuipers in een speciale studio in Moskou achter de beeldschermen. De videoscheids kan corrigeren bij vier spelsituaties: doelpunten, strafschoppen, rode kaarten en persoonsverwisselingen (verkeerde speler krijgt een kaart).

Egypte en Uruguay zijn tijdens het WK ingedeeld in groep A. In die poule zitten ook gastland Rusland en Saudi-Arabië.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore