Sport

Eerste wedstrijd WK: koel met kans op bui

13 juni 2018 15:14 Aangepast: 13 juni 2018 22:19

Bij de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland is het in de namiddag en -avond met circa 15 graden koel. Ook is er kans op een bui tijdens de wedstrijd Rusland - Saudi-Arabië die om 17.00 uur onze tijd begint.

Het is er in deze tijd van het jaar overdag volgens Weerplaza gemiddeld 23 graden, maar het kan fors warmer worden in de Moskouse zomers, soms wel eens 35 tot 40 graden.

Kans op regen

In het koelere noordwesten, waar vrijdag in Sint-Petersburg gespeeld wordt, is het nu overdag ongeveer 22 graden en tegen de avond 15 graden met kans op regen. Vrijdag wordt ook gespeeld in Jekaterinenburg, ver landinwaarts, bijna 1400 kilometer ten oosten van Moskou. Het is daar dan naar verwachting relatief koud, 12 graden.

In de speelsteden in het zuiden is het over het algemeen erg warm. In Rostov en Volgograd, circa 950 kilometer ten zuiden van Moskou, naderen de middagtemperaturen al de 30 graden. Speelstad Sotsji ligt nog 400 kilometer zuidelijker aan de Zwarte Zee, maar die zee tempert de temperaturen daar. Portugal en Spanje spelen daar vrijdagavond tegen elkaar in Sotsji. Het daar dan nog altijd 25 graden zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`