Sport

Twente krijgt naheffing van 4,4 miljoen euro

13 juni 2018 15:16 Aangepast: 13 juni 2018 15:40

FC Twente heeft met de Belastingdienst overeenstemming bereikt over een naheffing van 4,4 miljoen euro. De club uit Enschede moet dat bedrag betalen omdat het te weinig loon- en omzetbelasting heeft afgedragen in de periode 2011-2015. De Belastingdienst had Twente eerder al een boete van 250.000 euro opgelegd.

Van de naheffing heeft een bedrag van 2,9 miljoen euro betrekking op de transfer van Dusan Tadic. FC Twente had al rekening gehouden met een naheffing en heeft daar naar verluidt een bedrag van 5,9 miljoen euro voor gereserveerd. Het betekent echter niet dat FC Twente dit bedrag op dit moment beschikbaar heeft, liet de club in een verklaring weten.

,,De belastingclaim heeft lange tijd als een donkere wolk boven het stadion gehangen", zegt algemeen directeur Erik Velderman. ,,Het is goed dat we nu weten waar we aan toe zijn. Dat laat onverlet dat dit FC Twente financieel hard raakt."

De club gaat inventariseren hoe de claim gefinancierd kan worden, laat Velderman weten. ,,Voor iedereen in en rondom FC Twente is het in ieder geval belangrijk dat er 'een hek omheen staat' en dat we het verleden echt achter ons kunnen gaan laten. Al onze energie hebben we nodig voor de toekomst en dit is daarin een uiterst belangrijke stap."

ANP

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`