Sport

Real Madrid pakt Champions League-zege dankzij blunderende doelman

26 mei 2018 22:38 Aangepast: 27 mei 2018 06:57
Beeld © AFP

Dankzij twee enorme flaters van Liverpool-doelman Karius heeft Real Madrid opnieuw de Champions League gewonnen. In Kiev was de titelverdediger met 3-1 te sterk voor de club van de Nederlandse internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum.

Hen trof nauwelijks blaam voor de nederlaag. Het was vooral keeper Loris Karius die zich het verlies mocht aanrekenen. De 1-0 voor Real in de 51ste minuut ontstond doordat hij de bal tegen Benzema aangooide. En bij de 3-1 verkeek de Duitse doelman zich op een afstandsschot van Gareth Bale.

Wereldgoal

Die had overigens wel geheel op eigen kracht met een sublieme omhaal gezorgd voor de 2-1, nadat Liverpool via een goal van Mané in de 55ste minuut op gelijke hoogte was gekomen.

Miniatuurvoorbeeld

Real Madrid-invaller Gareth Bale ontmantelde Liverpool praktisch in zijn eentje.

De Engelse ploeg was uit zijn doen geraakt toen het zijn steraanvaller Salah, de onbetwiste uitblinker van dit seizoen, na amper een halfuur uitgeschakeld zag worden door een grove overtreding van de Spaanse verdediger Sergio Ramós.

Recordzege

Het is voor Real Madrid de dertiende zege in het Champions League-toernooi en de vroegere Europa Cup I. Het is ook de derde eindoverwinning op rij in het belangrijkste Europese bekertoernooi.

`