Sport

Kapotte versnellingsbak kost Verstappen kwalificatie Monaco

26 mei 2018 15:29 Aangepast: 26 mei 2018 15:50
Max Verstappen. Beeld © ANP

Max Verstappen neemt niet deel aan de kwalificatie voor de Grote Prijs van Monaco. Door een defect aan zijn wagen kon hij niet rijden. Dat betekent dat de Nederlander morgen in principe vanaf de laatste plek start.

Dat is een flinke tegenvaller: met zijn Red Bull-ploeggenoot Daniel Ricciardo was Verstappen tot nog toe de snelste in de trainingen. Ze golden beiden als favoriet voor de zege.

Crash in training

Het defect, een kapotte versnellingsbak, werd veroorzaakt door een crash in de derde vrije training. Verstappens wagen was daardoor dusdanig beschadigd geraakt dat een optreden in de kwalificatie er niet inzat. Verstappen had in de slottraining nog wel de tweede tijd laten noteren achter zijn Ricciardo, maar moet morgen dus vanaf de laatste startpositie vertrekken.

Verstappen kwam in de derde vrije training bij de tweede chicane in aanraking met de vangrail en crashte vervolgens. Hij kon ongedeerd zijn bolide verlaten, maar er was niet voldoende tijd om de wagen te herstellen. Nadat eerst al naar buiten kwam dat er een nieuwe versnellingsbak in moest – dat al een gridstraf van vijf plaatsen zou opleveren – bleek de auto uiteindelijk niet op tijd klaar voor de kwalificatie.

`