Sport

Zet je geld op Duitsland: 'Mannschaft weer wereldkampioen voetbal'

17 mei 2018 19:03 Aangepast: 18 mei 2018 08:22
Duitsland versloeg in 2014 in de finale Argentinië. Prolongeert Duitsland de wereldtitel? Beeld © Getty

Duitsland maakt de grootste kans om de finale van het WK voetbal in Rusland te winnen en dus de wereldtitel te prolongeren. Althans, dat hebben analilsten van de Zwitserse zakenbank UBS berekend.

Volgens hen heeft 'die Mannschaft' een kans van maar liefst 24 procent om het WK te winnen. Daarna volgen Brazilië met 19,8 procent kans en Spanje met een kans van 16,1 procent.

Opmerkelijk is dat ook Engeland een relatief grote kans maakt: met een berekende kans van 8,5 procent.

Rode Duivels

Ook België maakt een aardige kans om als winnaar het strijdperk te verlaten, denkt UBS. De kans van de Rode Duivels wordt op 5,3 procent ingeschat. Dat is weliswaar minder dan Frankrijk, maar meer dan onder meer Argentinië.

Voor Nederlanders die teleurgesteld zijn in 'Oranje' en dan maar enthousiast onze zuiderburen volgen blijft het toernooi dus mogelijk lang spannend. Volgens UBS is de kans dat de Belgen bij de laatste vier zitten bijna een kwart en een kans op een plek in de finale bijna 12 procent. 

Zet niet in op Panama

Als je op je werk een poultje maakt kun je beter niet inzetten op Egypte, Tunesië, Costa Rica, Saudi-Arabië of Panama. Volgens UBS is de kans dat één van die landen de finale in Moskou wint precies 0,0 procent.

Sowieso lijken heel wat landen voor spek en bonen mee te doen. Maar liefst 20 van de 32 landen die er in Rusland bij zijn hebben een kans van minder dan 1 procent om de nieuwe wereldkampioen te worden.

Pech voor Poetin

Rusland zelf kan maar beter genieten van het feit dat het land het WK überhaupt heeft binnengehaald. De kans dat het thuisland zichzelf tot het beste voetballand ter wereld kroont is volgens UBS maar 1,6 procent.

`