Sport

Olde Riekerink voor twee jaar naar Heerenveen

17 mei 2018 15:19 Aangepast: 17 mei 2018 15:31

Jan Olde Riekerink is de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De 55-jarige Tukker heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij de Friezen.

Olde Riekerink was eerder werkzaam bij de Turkse topclub Galatasaray, waar hij vorig jaar werd ontslagen. Daarvoor was de oud-prof van Sparta Rotterdam, FC Dordrecht en Telstar als trainer verbonden aan AA Gent, FC Emmen, FC Porto, Metaloerg Donetsk en de Chinese voetbalbond. Olde Riekerink vervulde ook meerdere functies bij Ajax, onder meer als jeugdtrainer en hoofd van de opleiding.

Heerenveen eindigde dit seizoen onder Jurgen Streppel op de achtste plaats in de eredivisie. In de play-offs om Europees voetbal moest de club in de eerste ronde buigen voor FC Utrecht. Al in maart maakte Heerenveen bekend niet verder te gaan met Streppel.

,,Jan is een trainer die past bij de kernpunten van onze profielschets; presteren met zelf opgeleide en gescoute spelers, attractief voetbal en de individuele ontwikkeling van spelers. Het is een trainer met ruime ervaring in verschillende functies in zowel binnen- als buitenland'', aldus Gerry Hamstra, technisch manager van sc Heerenveen.

ANP
`