Sport

Bosz heeft verloren finale Ajax nooit teruggekeken

16 mei 2018 21:14 Aangepast: 16 mei 2018 21:51
Beeld © ANP

Trainer Peter Bosz heeft nooit de behoefte gevoeld om de Europa Leaguefinale van vorig seizoen nog eens terug te kijken. Dat vertelde hij vanavond bij een voorbeschouwing op de finale tussen Olympique Marseille en Atlético Madrid op Fox Sports.

Vorig seizoen stond Bosz nog in de finale met Ajax. De Amsterdammers verloren met 2-0 van Manchester United. Een terechte nederlaag, erkent Bosz. "Ik vond dat we kansloos waren."

"Het was geen moment een echte wedstrijd", zegt Bosz. "Vooral dat frustreerde me. Ik vond dat we de kwaliteiten hadden om ook partij te bieden tegen Manchester United. En dat hebben we, vind ik, geen moment gedaan."

"Je probeert zo'n wedstrijd van tevoren te voorspellen. Hoe zullen zij spelen? Tonny Bruin Slot (analist voor Ajax, red.) had tot in detail voorspeld wat Manchester zou doen."

'We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten'

"We wisten dat ze niet zouden opbouwen. We wisten dat zij de lange bal zouden spelen. We wisten dat Davison Sanchez de vrije man zou zijn. Dat wisten we. Vervolgens gaat het erom: wat stellen wij daar tegenover? Dan gaat het erom dat je de dingen doet waar jij goed in bent. We hebben, heel eerlijk, geen moment in de wedstrijd gezeten."

Verdriet op het Museumplein: Ajax-fans bitter teleurgesteld

Sommigen kunnen even niet praten, anderen berusten in het verlies.

 

`