Sport

Van der Gaag nieuwe trainer NAC Breda

16 mei 2018 08:54 Aangepast: 16 mei 2018 09:14

Mitchell van der Gaag is vanaf komend voetbalseizoen trainer van NAC Breda. De oud-verdediger volgt bij de Brabanders Stijn Vreven op. Van der Gaag ondertekent een contract voor twee seizoenen.

De 46-jarige Van der Gaag was de laatste twee seizoenen hoofdcoach bij Excelsior. In maart liet hij de clubleiding van de Rotterdammers weten zijn aflopende contract niet te willen verlengen. Eerder werkte Van der Gaag als trainer bij FC Eindhoven, in Portugal en op Cyprus.

,,Met deze overgang heb ik de nieuwe uitdaging gevonden die ik zocht. De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club: dat vind je in Nederland niet zo snel'', aldus Van der Gaag, die zelf voetbalde bij NEC, Sparta Rotterdam, PSV, Motherwell, FC Utrecht en Maritimo Funchal. ,,Daarnaast heeft NAC in alle gesprekken een professionele indruk gemaakt.''

Gedrag

Het eerste elftal van NAC stond sinds januari 2017 onder leiding van Vreven. De Belg hielp de club naar de eredivisie en eindigde afgelopen seizoen met NAC als veertiende. Vreven kwam af en toe negatief in het nieuws door zijn gedrag langs de lijn.

Hans Smulders, technisch directeur van NAC Breda, kent Van der Gaag goed. ,,Ik heb eerder met hem samengewerkt bij FC Eindhoven. Hij is een natuurlijke leider die werkt vanuit duidelijke kaders. Door zijn ervaringen in het buitenland is hij bovendien gewend om te gaan met de druk die komt kijken bij een club als NAC.''

ANP
`