Sport

Kiki Bertens stunt met uitschakeling Wozniacki

09 mei 2018 15:22 Aangepast: 09 mei 2018 16:23

Tennisster Kiki Bertens heeft voor een stunt gezorgd door Caroline Wozniacki met duidelijke cijfers te verslaan. In de achtste finales van het graveltoernooi van Madrid was de 26-jarige Wateringse te sterk voor de Deense nummer twee van de wereld: 6-2 6-2.

Wozniacki zou bij toernooiwinst in Madrid weer de nummer één van de wereld zijn geworden. Bertens won in drie eerdere ontmoetingen nog nooit een set van Wozniacki. Maar die partijen waren niet op gravel, de ondergrond waarop de Nederlandse als beste uit de voeten kan.

Doorbraak op gravel

Op dezelfde ondergrond op Roland Garros beleefde Bertens in 2016 haar doorbraak. In Parijs haalde ze de halve finales door onder anderen de toenmalige nummer drie van de wereld Angelique Kerber te verslaan. Vervolgens versloeg ze in de kwartfinale de Zwitserse Timea Bacsinszky. Sindsdien wist ze geen enkele speelster uit de mondiale top 10 te verslaan.

Wozniacki was vooraf nog op haar hoede voor Bertens. "Kiki heeft een sterke service en forehand en houdt van spelen op gravel", zei Wozniacki. De lichte vrees van de Deense bleek al snel terecht. Na breaks aan beide kanten kreeg de nummer twintig van de wereld de smaak te pakken. Bertens liep uit naar 5-1 en serveerde even later op 'love' de set uit.

Direct gebroken

In de tweede set trok Bertens haar uitstekende spel door. Wozniacki werd direct gebroken en werd radeloos van het spel van de Nederlandse. Na 29 winners tegenover 5 beslissende slagen van Wozniacki serveerde Bertens opnieuw met een lovegame de wedstrijd uit.

In de kwartfinale is Maria Sjarapova of Kristina Mladenovic de tegenstandster van Bertens.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore