Sport

Olympique Marseille zet Salzburg op afstand

26 april 2018 22:59 Aangepast: 26 april 2018 23:18

Olympique Marseille heeft een stevige optie genomen op een ticket voor de finale van de Europa League. De Franse formatie zette Red Bull Salzburg in de thuiswedstrijd op afstand: 2-0. De return is volgende week donderdag in Oostenrijk.

Marseille ving het offensief ingestelde Salzburg goed op en schakelde bij balbezit snel over op de aanval. De nummer vier van de Franse ranglijst ging ook efficiënt om met de kansen. Florian Thauvin en invaller Clinton N'Jie kwamen tot scoren. Salzburg daarentegen miste scherpte en geluk in de afronding om de kostbare uittreffer te produceren.

Beide ploegen kwamen elkaar in de groepsfase ook al tegen. Salzburg won thuis met 1-0 en hield Olympique in Lyon op 0-0. De kampioen van Oostenrijk hoopte in het kolkende Vélodrome opnieuw de nul te houden, maar die missie was al na een kwartier mislukt. Uit een scherpe vrije trap van Dimitri Payet kopte Thauvin via zijn eigen hand raak, 1-0. Doelman Alexander Walke en Andreas Ulmer verzaakten volledig in de afweer.

Gelijkwaardig

Salzburg was ook na de rust vrijwel gelijkwaardig aan Marseille. De bezoekers wisten zich echter geen raad met de kansen. Keeper Yohann Pelé greep diverse keren sterk in. Na ruim een uur verdubbelde invaller N'Jie koelbloedig de marge uit een vloeiende aanval: 2-0.

Salzburg was in de slotfase nog een paar keer dicht bij een treffer. Doelman Pelé en de paal, op een inzet van de Noorse invaller Fredrik Gulbrandsen, voorkwamen averij voor Marseille.

 

ANP
`