Sport

'Onze meiden zijn de mooiste' en dus wil Rusland de pitspoezen terug

05 april 2018 19:20 Aangepast: 02 mei 2018 03:56
Een grid girl tijdens de Formule 1 van Monaco in 2017. Beeld © ANP Foto

Nog geen twee maanden nadat ze in de ban zijn gedaan, wil Rusland de 'grid girls' weer terug in de Formule 1. "Als we er overeenstemming over kunnen bereiken, willen we deze traditie weer nieuw leven inblazen", zegt de Russische vicepremier Dmitri Kozak.

Kozak, die de leiding heeft over de Grand Prix in Rusland, wil in september 'mooie' vrouwen bij de raceauto's hebben staan. Dan racen de Formule 1-coureurs voor de vijfde keer op het circuit van Sotsji. De redenatie van Kozak? "Onze meiden zijn het mooist".

'Harmonieus en mooi'

Commercieel directeur van de F1, Sean Bratches, zei in januari nog dat de grid girls niet meer van deze tijd zijn. Zij zijn dan ook vervangen door 'grid kids', jonge coureurs van plaatselijke motorsportclubs.

Kozak was het hier al niet mee eens. "Kinderen zijn bang voor mechanische dingen. Je hebt daar volwassenen voor nodig. In allerlei motorsporten prijzen vrouwen de auto's aan en dat ziet er harmonieus en mooi uit."

Tot afgelopen seizoen stond voor elke raceauto een pitspoes tot de aanvang van de race. Zij hield een bord omhoog met het nummer van de coureur erop. Ook stonden deze vrouwen met de winnaar op het podium na de race.

Pitspoes passé

Ze zijn niet meer van deze tijd, de vrouwen die voor aanvang van elke Formule 1-race bij de auto's stonden.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore