Ga naar de inhoud
Sport

'Oplichters onderscheppen miljoenen van transfer Stefan de Vrij'

De Vrij bij zijn presentatie in Rome. Beeld © ANP

Oplichters hebben Lazio Roma 2 miljoen euro ontfutseld. Ze hadden een mail gestuurd naar de Italiaanse club uit naam van Feyenoord. In die mail werd Lazio gevraagd om de resterende miljoenen voor de transfer van verdediger Stefan de Vrij.

Het geld werd overgemaakt naar een Nederlands bankrekeningnummer, maar niet dat van Feyenoord. En daar kwamen ze in Rome op gegeven moment ook achter, zo meldt de Italiaanse krant Il Tempo.

Inmiddels doet justitie in Italië onderzoek naar de zaak, meldt La Gazzetta dello Sport. Een deel van het geld zou al terecht zijn.

'Transfersom niet ontvangen'

"Het klopt dat wij het laatste deel van de transfersom niet hebben ontvangen", zegt een woordvoerder van Feyenoord. "Dat hebben we vele maanden geleden al gemeld bij het sporttribunaal. De zaak ligt nu daar."

Of het geld in handen is gevallen van oplichters wil Feyenoord niet zeggen. "Wij doen nooit uitspraken over lopende zaken", zegt de woordvoerder.

Hogerop

Stefan de Vrij werd in 2014 voor 8,5 miljoen euro getransfereerd naar Italië. Komende zomer vertrekt hij uit Rome. Hij wil hogerop en gaat naar Internazionale, zeggen Italiaanse journalisten.