Sport

Freiburg baalt van videoarbitrage en penalty tijdens rust

17 april 2018 07:55 Aangepast: 17 april 2018 08:28

De spelers van de Duitse voetbalclub SC Freiburg zijn voorlopig even geen fan van videoarbitrage.

Ze zaten halverwege de competitiewedstrijd tegen 1. FSV Mainz 05 al bijna weer in de kleedkamer, toen scheidsrechter Guido Winkmann hen terug het veld op riep.

'Waanzin natuurlijk'

Winkmann had van zijn collega achter de tv-schermen te horen gekregen dat Mainz een strafschop verdiende vanwege een handsbal vlak voor rust. "We gingen met 0-0 de kleedkamer in, maar moesten ineens het veld weer op'', zegt verdediger Manuel Gulde van Freiburg.

"Waanzin natuurlijk. Die strafschop heeft Mainz in de kaart gespeeld, want daardoor moesten wij na rust gaan aanvallen. Videobewijs kun je uitproberen op de laatste speeldag, als het nergens meer om gaat. Niet bij zo'n belangrijke wedstrijd. Ongelooflijk dat ze dit hebben besloten."

'Trainer, we hebben een strafschop'

De handsbal was Winkmann ontgaan, dus hij liet doorspelen en floot voor het rustsignaal toen de bal daarna buiten de lijnen verdween. Terwijl de spelers het veld af liepen, kreeg de scheidsrechter op zijn oortje het advies om nog eens naar de beelden te kijken. "Ik zag toen dat de speler van Freiburg zijn arm uitstak en de bal raakte, een duidelijke penalty'', aldus Winkmann.

"Ik zat in de kleedkamer en had zelfs al videobeelden uitgezocht om aan de spelers te laten zien'', zei trainer Sandro Schwarz van Mainz. "Plotseling kwam de teamarts, die riep: trainer, we hebben een strafschop gekregen!'' Pablo De Blasis bleef koel en schoot raak vanaf elf meter. In de tweede helft tekende De Blasis ook voor de 2-0, waardoor Mainz de zestiende plaats overdeed aan Freiburg.

"Zoiets is niet eerder gebeurd en ik snap dat Freiburg niet blij is'', zei Winkmann. ,,Maar in deze moderne tijd hebben we nu eenmaal de videoscheidsrechter en die zorgt voor gerechtigheid."

Meer op rtlnieuws.nl:
Bizar voorval met videoscheids, penalty in pauze

ANP