Sport

Scheidsrechter Bas Nijhuis 'niet op vingers getikt' door KNVB: 'Ik pas mijn stijl niet aan'

15 maart 2018 09:53 Aangepast: 16 april 2018 06:30
Bas Nijhuis, bekend en berucht om zijn stijl van fluiten. Beeld © ANP

Scheidsrechter Bas Nijhuis is niet van plan om zijn manier van fluiten aan te passen. En hij heeft daartoe ook geen opdracht gekregen van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond, zegt hij tegen RTL Nieuws.

Het Algemeen Dagblad meldde vanochtend dat de voetbalbond Nijhuis 'een tik op de vingers' heeft gegeven omdat hij te veel overtredingen door de vingers ziet. De KNVB zou hem bovendien hebben opgedragen vaker te fluiten.

ZIE OOK: Scheidsrechter Nijhuis moet vaker fluiten van KNVB

Nijhuis krijgt soms kritiek van spelers en trainers omdat hij te veel zou toestaan. Zo ziet hij weleens bewust een overtreding door de vingers om het spel niet te vertragen. Zijn manier van fluiten wordt ook wel de 'Nijhuis-stijl' genoemd.

'Vingers niet blauw'

Nijhuis ontkent dat hij die stijl moet veranderen van de KNVB. "Ik heb het verhaal gelezen, maar heb niets gemerkt van een tik op de vingers. Nee, mijn vingers zijn niet blauw."

Volgens Nijhuis heeft het AD een verhaal gebracht vol 'oude citaten'. "Daar kan ik helemaal niets mee. De rapporten die ik krijg van de KNVB zijn gewoon prima. Iedere scheidsrechter heeft een eigen stijl. Ik ook. Die ga ik niet veranderen, dat kan ik ook niet."

Verademing

In het voetbalprogramma Voetbal Inside wordt Nijhuis regelmatig geroemd om zijn manier van fluiten. Johan Derksen noemde hem al eens een 'verademing voor het Nederlandse scheidsrechterskorps'. "En ik hoop dat heel veel scheidsrechters het lef hebben om zijn aanpak te volgen."

Johan vindt scheidsrechter Bas Nijhuis een verademing

Johan Derksen hoopt dat een alle Nederlandse scheidsrechters het lef hebben om de aanpak van Bas Nijhuis over te nemen.
`