Sport

Zitskiër Van Impelen superblij met zilver op de Spelen: 'Het is gewoon bizar'

14 maart 2018 13:40 Aangepast: 18 maart 2018 10:13
Linda van Impelen Beeld © AFP

Superblij is ze, zitskiër Linda van Impelen heeft bij haar eerste Paralympische Spelen al direct een medaille gewonnen. Ze werd tweede op de reuzenslalom in Pyeongchang. "Het is gewoon bizar", zegt ze in reactie tegen RTL Nieuws. "Dit had ik echt niet verwacht."

De voorbereidingen voor de Paralympische Spelen waren allesbehalve optimaal voor Van Impelen. Ze kende een 'lastige aanloop' doordat ze in Canada hard ten val was gekomen. "Ik zat in de races tot nu toe niet op mijn eigen niveau. Dat het nu wel lukt is fantastisch. Ik ben er superblij mee."

ZIE OOK: Zilver voor zitskiester Linda van Impelen op reuzenslalom

Haar partner, familie en een aantal vrienden zijn er allemaal bij in Pyeongchang. "Ze gingen helemaal los toen ik naar beneden kwam. Op het moment dat ik over de finish kwam, stond ik nog eerste in het klassement. Ik wist toen al dat ik een medaille had, maar nog niet welke. Ik had gehoopt op goud, maar de concurrentie is groot. D'r is een aantal anderen dat op de reuzenslalom heel goed kan skiën."

Morgenavond krijgt Van Impelen haar medaille uitgereikt. Vanavond zal er nog niet gefeest worden. "Ik was er vanochtend al vroeg uit, dus vanavond ga ik vroeg naar bed. Morgenavond gaan we het vieren."

ZIE OOK: Zitskiër Linda (32) na zwaar auto-ongeluk op Paralympics

Vrijdag komt Van Impelen nog een keer in actie. Dan op de slalom. "Niet mijn sterkste onderdeel", geeft ze toe. "Maar wie weet. Alles is mogelijk, dus je weet het niet."

Met een dwarslaesie de berg af

Linda van Impelen heeft een dwarslaesie als gevolg van een zwaar auto-ongeluk. "Ik voelde niets, alleen een soort warmte in mijn rug. Toen wist ik dat het niet goed was", vertelde ze in een interview met RTL Nieuws in aanloop naar de Spelen. "Natuurlijk baal ik weleens omdat ik nooit meer kan lopen, maar ik ben vooral blij dat ik nog leef."

Lees hier het hele interview met Van Impelen.

`