Ga naar de inhoud
Sport

Sloetski nieuwe trainer Vitesse

Leonid Sloetski wordt de nieuwe trainer van Vitesse. De voormalige bondscoach van Rusland is het met de Arnhemse club uit de eredivisie definitief eens geworden over een contract voor twee seizoenen.

De 46-jarige Rus volgt na dit seizoen Henk Fraser op, die twee jaar de hoofdtrainer was bij Vitesse. Onder zijn leiding won de club vorig seizoen de KNVB-beker, de eerste prijs in het bestaan.

Sloetski was van 2009 tot 2016 trainer van CSKA Moskou. In dat laatste jaar combineerde hij die baan met het bondscoachschap van Rusland. Hull City was de laatste club waar Sloetski werkzaam was. De Engelse club ontsloeg hem in december. Hij is afkomstig uit het netwerk van clubeigenaar Alexander Tsjigirinski, die Vitesse sinds 2010 in handen heeft.

,,Een buitenkans'', noemde interim technisch directeur Marc van Hintum de benoeming op de website van Vitesse. ,,Leonid staat bekend om zijn tactisch vernuft, aandacht voor detail en heldere gedachten over speelstijl. Ik ben blij dat we een man met zijn kwaliteiten aan onze club kunnen binden. Hij heeft veel internationale ervaring, waaronder als bondscoach en in Europees voetbal verband. In onze zoektocht naar een geschikte nieuwe hoofdtrainer is kwaliteit altijd belangrijker geweest dan nationaliteit.”

Bron: ANP