Sport

Bittere teleurstelling Verweij op 1500 meter: 'Het was klote'

13 februari 2018 14:25 Aangepast: 27 februari 2018 04:48
Teleurstelling bij Verweij na zijn tegenvallende 1500 meter. Beeld © ANP

Kjeld Nuis heeft de olympische 1500 meter gewonnen, Koen Verweij heeft de schaatsmijl verloren. Na het nipte zilver in Sotsji moesten dit de Spelen worden voor Verweij, maar op 'zijn' afstand moest hij genoegen nemen met een elfde plaats. "Het was een kloterit", zei hij na afloop.

"Ik was leeg, ik blokkeerde. Er zat weinig power achter", zei Verweij in een eerste reactie na zijn rit. "Het voelde bij de opening al niet zo lekker. Ik was er met mijn hoofd niet bij. Ik kwam niet in mijn ritme. Het was een kloterit."

Domper

Zelfs een medaille zat er deze keer dus niet in. Verweij gaf 2,25 seconden toe op de winnende tijd van 1:44,01 van Nuis. Een domper voor de 1500 meter-specialist, die dit seizoen al meerdere wereldbekerwedstrijden won. Hij leek bij het olympisch kwalificatietoernooi in topvorm: in Heerenveen noteerde hij eind 2017 een tijd van 1:43,54.

Verweij is in Pyeongchang zonder zijn coach Kosta Poltavets. De Rus is niet welkom op de Spelen vanwege het dopingschandaal. "Ik moest het helemaal in mijn eentje doen", zei Verweij. "Ik mag heel tevreden zijn met mijn vorm, maar ik kan het hier niet afmaken." De schaatser is erg teleurgesteld. "De jongens op het podium kan ik normaal gesproken hebben. Het is voor mij een tegenvaller."

Spelen niet voorbij

Tijdens zijn rit op het olympische ijs ging zijn directe opponent onderuit. Op dat moment lag Verweij op kop, hij werd dus niet gehinderd door de onfortuinlijke Noor Johansson. 

De Spelen zitten er voor Verweij nog niet op. Hij komt nog in actie op de 1000 meter, de ploegenachtervolging en de massastart.

Olympisch schaatsen voor dummies

Jij dacht dat je alles wist van schaatsen? Weet je dan ook hoe de regels zijn bij de massastart?

Meer op rtlnieuws.nl:
Roest tevreden over olympisch debuut: 'Had gehoopt nog ietsje sneller te zijn'

`