Sport

Erik ten Hag officieel nieuwe coach Ajax

28 december 2017 14:57 Aangepast: 28 december 2017 18:28
Erik ten Hag. Beeld © ANP

Erik ten Hag is vanaf 1 januari de nieuwe trainer van Ajax. Hij tekent een contract van 2,5 jaar. Hij komt van FC Utrecht, waarmee hij nu de zesde plek bezet in de eredivisie. Ajax is tweede met vijf punten achterstand op PSV.

Ten Hag volgt Marcel Keizer op. Hij werd ontslagen na de uitschakeling tegen FC Twente in het bekertoernooi. Ook Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman moesten weg.

ZIE OOK: 'Iedereen volslagen verrast door ontslag van Ajax-trainer Marcel Keizer'

Rinus Michels Award

Ten Hag was van 2009 tot 2012 assistent-trainer bij PSV. In het seizoen 2012/13 was hij trainer van Go Ahead Eagles en promoveerde met die club naar de eredivisie.

Sinds 2015 is Ten Hag hoofdtrainer van FC Utrecht. In zijn eerste jaar won hij de Rinus Michels Award als beste trainer van Nederland. 

Schreuder als assistent

Ajax hoopt Alfred Schreuder als assistent van Ten Hag te kunnen aanstellen. De Amsterdammers hebben nog geen akkoord met de Duitse club TSG 1899 Hoffenheim over een afkoopsom, die nog tot medio 2019 vastligt als rechterhand van Julian Nagelsmann.

FC Utrecht is al druk bezig met de zoektocht naar een opvolger van Ten Hag. Vermoedelijk schuift assistent Jean-Paul de Jong door. "Wij wisten dat de resultaten van FC Utrecht de laatste jaren niet onopgemerkt zijn gebleven'', zei technisch directeur Jordy Zuidam. "Uiteraard hebben wij hierop geanticipeerd. Ik verwacht dan ook op korte termijn definitief te kunnen communiceren over zijn opvolging.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`