Sport

Weer goud bij WK wielrennen, Chantal Blaak kampioen op de weg

23 september 2017 17:36 Aangepast: 23 september 2017 18:00
Beeld © EPA

Chantal Blaak (27) is wereldkampioen geworden bij de wegwedstrijd op de WK wielrennen. Ze kwam solo over de finish nadat ze ontsnapt was uit een kopgroep met onder meer Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen.

De Nederlands kampioene kwam halverwege de race in het Noorse Bergen ten val, maar ontsnapte in de laatste kilometers uit een kopgroep van zeven wielrensters. Met een scheur in haar broek en het stof op haar shirt reed ze solo over de finish.

'Alles gegeven'

"Ik kan het nog niet geloven. Toen ik op de grond lag, dacht ik, mijn wedstrijd is over. Maar ik probeerde met alles wat ik had terug te komen. Nooit had ik het plan dat ik nog kon winnen. Het moest gewoon zo zijn", zegt Blaak in een eerste reactie tegen de NOS. "Je moet zo hard mogelijk rijden. Het is alles of niets. Ik moest alles geven, daarna stond ik ook te trillen op mijn benen."

Afgelopen week wonnen Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen al goud en zilver op de tijdrit. Tom Dumoulin pakte het goud bij het tijdrijden bij de mannen. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Van Vleuten uitzinnig van blijdschap: 'Nooit gedacht dat ik goud zou winnen'

 

RTL Nieuws
`