Sport

Ook Blind en Sturkenboom weg bij Ajax

09 februari 2012 13:15 Aangepast: 09 februari 2012 15:09

Danny Blind en Martin Sturkenboom leggen, in navolging van de raad van commissarissen, hun functie bij Ajax neer.

Sturkenboom (58) en Blind (50) gaan per direct weg. Sturkenboom was in dienst als ad-interim directeur. Blind was tijdelijk technisch directeur. Ze traden 16 november vorig jaar in dienst.

Geen draagvlak

Het duo ziet geen reden meer om te blijven na de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam, die bepaalde dat de beoogde benoeming van Louis van Gaal niet rechtsgeldig was.

Ajax heeft nu met Van Gaal afgesproken dat zijn komst naar Ajax als algemeen directeur niet doorgaat.

Niet verder zonder Van Gaal

"Ik heb een heel duidelijke visie op de toekomst van Ajax", zegt Blind. "Deze sluit aan op de mogelijke komst van Louis van Gaal. Nu zijn komst niet meer aan de orde is, kan en wil ik zelf ook niet verder. Ik heb een jarenlang verleden bij Ajax, wat het extra moeilijk maakt om deze beslissing te nemen. Maar ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid."

Opstappen is verstandig

Sturkenboom volgt dezelfde redenatie. "Wij begonnen aan deze klus in de veronderstelling dat Louis er vanaf 1 juli bij zou komen. Nu duidelijk is dat dit niet meer gaat gebeuren, is het voor Ajax en mij verstandig dat ik opstap", aldus Sturkenboom.

Commissarissen al weg

Eerder maakte de raad van commissarissen al bekend volledig, dus inclusief Johan Cruijff, op te stappen naar aanleiding van de uitspraak van de rechter.

Leiding bij Slop en Van der Aat

De leiding bij Ajax is nu in handen van de statutaire directieleden Henri van der Aat en Jeroen Slop. De aandeelhouders van Ajax en de ondernemingsraad mogen nieuwe kandidaten aandragen voor de raad van commissarissen.

Rechter verbiedt benoeming Van GaalCruijff haalt uit naar mede-commissarissen AjaxWie heeft het voor het zeggen bij Ajax?Feitenoverzicht 'fluwelen revolutie' Cruijff

RTLNieuws.nl
`