Sport

Robben uitgefloten door Bayernfans

22 mei 2012 22:19 Aangepast: 22 mei 2012 22:34

Fans van Bayern München hebben tijdens het vriendschappelijke duel tegen Oranje Arjen Robben uitgefloten. De wedstrijd werd in de slotfase beslist in het voordeel van de Duitse club: 3-2.

De supporters van Bayern München zijn nog steeds teleurgesteld over het verliezen van de Champions League finale, afgelopen zaterdag. Tijdens die finale miste Robben een penalty bij een 1-1 stand. Chelsea greep vervolgens de felbegeerde titel na een serie strafschoppen.

Van Bommel boos

Na afloop noemde Oranjespeler Mark van Bommel het schandalig dat Robben werd uitgefloten door een deel van de Bayernfans. "Arjen heeft heel veel betekend voor deze club. Dit is een schande."

De vriendschappelijke wedstrijd was een goedmakertje voor Bayern München. De Duitse club en de KNVB hadden onenigheid over het inzetten van Robben tijdens het WK van 2010. Daar zou hij zijn ingezet terwijl hij al geblesseerd was. Robben speelde alleen de laatste 15 minuten.

Doelpuntenmakers

Mario Gomez maakte drie minuten voor het einde het winnende doelpunt voor de Duitsers. Toni Kroos bracht Bayern na 17 minuten op voorsprong (1-0). Klaas-Jan Huntelaar (18e minuut) en Luciano Narsingh (20e minuut) zorgden voor 1-1 en 1-2. De 2-2 kwam na 28 minuten van het hoofd van Nils Petersen.

Verdriet Arjen Robben in beeld

RTLNieuws.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore